Werkwijze

Net als jij wil ik het beste voor je hond: Een heerlijke en uitdagende wandeling, veilig en verantwoord.

Daarom ga ik als volgt te werk:

Als je overweegt gebruik te gaan maken van HUS Dex dan maken we een afspraak voor een kennismakingsgesprek, bij jou thuis. Dit gesprek is geheel vrijblijvend en duurt maximaal een uur.

Voor het kennismakingsgesprek stuur ik je de algemene voorwaarden en een vragenlijst met opdrachtovereenkomst toe. Ga je gebruik maken van HUS Dex dan bespreken we aan de hand van de vragenlijst jouw wensen m.b.t. het halen en brengen en eventuele bijzonderheden.

De afspraken die we maken en de algemene voorwaarden ondertekenen we samen. Daarbij hoort ook een sleutelcontract zodat ik de hond bij jou thuis kan komen halen en brengen als je niet thuis bent. Je huissleutel hou ik in bewaring, uiteraard zonder je naam en adres gegevens.

Ik werk met vooruitbetaling van de dienst in de vorm van strippenkaarten. Ik hou je strippenkaart digitaal bij. Je kunt deze altijd opvragen uit mijn administratie. Mocht je hond niet meer mee kunnen met de wandelingen dan krijg je het restant van de strippenkaart terugbetaald.

Na de betaling neem ik de hond mee in de groep. Ik haal de hond bij jou thuis op. Elke hond heeft zijn eigen plekje in de auto door middel van een reisbench of een honden autogordel met tuigje. De auto is goed geventileerd, heeft airco en wordt regelmatig schoongemaakt.

Om de hond aan de groep te laten wennen gaat hij of zij eerst aan de lijn mee. Zodra ik denk dat de hond vrij mee kan lopen laat ik deze los, tenzij anders afgesproken.

Elke hond krijgt van mij een penning aan de halsband of het tuig. Hierop staat mijn naam en telefoon nummer, mocht een hond van iets schrikken of om een andere reden de benen nemen kunnen wandelaars die hem of haar tegenkomen mij bellen.

Na de wandeling doe ik mijn best de hond zo schoon en droog als mogelijk thuis te brengen. Er gaat altijd water mee en ik zorg ervoor dat de honden kunnen drinken tijdens en na de wandeling.

We wandelen in hondenlosloopgebieden in Arnhem en Oosterbeek zoals Immerloo park, Park Mariëndaal, Park Zypendaal, Klarenbeek en Gulden bodem. Het uitlaatgebied kan per dag variëren en kies ik op basis van weer, verkeersdrukte, en groepsamenstelling.

Via GPS en de Runkeeper app op mijn smartphone kun je in een persoonlijk bericht zien waar en hoe lang we gewandeld hebben.

Ik heb een honden EHBO diploma. Mocht een dierenarts nodig zijn dan rij ik naar de dichtstbijzijnde dierenarts en breng ik je zo snel als mogelijk op de hoogte.

Het ligt geheel aan de samenstelling van de groep hoe groot de groep kan worden. Om een zo veilig en verantwoord mogelijke wandeling te garanderen werk ik met groepen van maximaal 5 honden. Zo kan ik ook garanderen dat je hond(en) niet langer dan 45 minuten in de auto zitten vanaf het ophalen tot aan het wandelgebied.

Ik probeer een zo rustig, ontspannen en een zo stabiel mogelijke groep samen te stellen. Daarbij hou ik rekening met grootte, kracht en karakter van de verschillende honden. Zo wordt de wandeling echt een uitje voor je hond met een uur lang speel, ren en snuffel plezier met soortgenoten.